Pumpamarmelad lyx

God lyxig marmelad att njuta tillsammans kex och ost, på nybakade scones i höstmörksrusket.

Ingredienser

  • 200 g torkade aprikoser
  • 1 kg pumpakött
  • 3 dl apelsinjuice
  • 1 kg Dansukker syltsocker
  • 2 msk Dansukker vaniljsocker fairtrade
  • ½ dl whisky
  • Instruktioner

    1. Blötlägg aprikoserna i vatten över natten. Skär aprikoserna i små bitar.
    2. Riv pumpan grovt. Blanda aprikoshacket, pumpan och apelsinjuicen i en gryta och sjud under lock i 20 minuter.
    3. Tillsätt syltsockret och koka i 3 minuter.
    4. Ta grytan från värmen och rör i vaniljsocker och whisky. Skumma noga.
    5. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

    Liknande recept

    4.3
    4-8
    9
    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    Tinjep 31 oktober 2011

    Gott fast jag inte använde whisky!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben