Majas smörgåstårta

En riktigt stor och saftig smörgåstårta som räcker till många personer. Passar perfekt till ett storkalas!

Ingredienser

  • 2 förpackningar pågen jättefranska
  • 3 förpackningar leverpastej á 200 g
  • 2 lättmajonäs á 275 g
  • 1 smörgåspickles 275 g
  • 1 liten tub kaviar 190 g
  • 1 förp. 2,5 dl grädde
  • 1 förp. 5 dl grädde
  • 400 g rökt skinka
  • 12 skivor kokt skinka
  • 5 tomater
  • 2 gurkor
  • 1 citron
  • 1 kg räkor
  • 10 ägg
  • Instruktioner

    1. Börja med att hårdkoka äggen, 10 minuter, låt de sedan ligga i kallt vatten och svalna. Gör sen 1a lagret: Mosa leverpastejen, 1 tub majonäs och 2,5 dl vispad grädde i en bunke.
    2. 2:a lagret: Hacka en gurka, 3 tomater och den rökta skinkan i små bitar. Blanda sen ner all smörgåspickles.
    3. Skär av kanterna från franskbrödskivorna och lägg ut dem på en stor bricka, ungefär 5x6 (beroende på brickan kanske det inte passar. Skär till franskan så de passar din form). Smeta sen på 1a lagret och lägg därefter på ett lager franska som du sen smetar ut 2a lagret. Lägg tillsist på ett lager franska till.
    4. Till toppingen: Vispa 5 dl grädde och rör sen ner kaviarn och 1 tub majonäs. Blanda om ordentligt och smeta sedan ut det över hela tårtan.
    5. Skär gurkan i tunna skivor och tryck fast dem runt hela tårtans sida. Skala och dela sedan äggen i en äggdelare och lägg ut alla skivor på tårtan. Krama sedan ur vattnet från räkorna och lägg dem på tomrummet mitt på tårtan och sprid ut dem lite över sidorna. Kvar är nu 2 tomater, lite gurkan, en citron och kokt skinka. Använd fantasin och dekorera hur ni vill. Jag hyvlade och rullade ihop några ostskivor så det skulle se lite fylligare ut.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    sabinatarkka 16 oktober 2010

    Precis gjort denna tårtan . Dock får man räkna med dubbelsats om det ska räcka till en så stor tårta .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben