Makrillsoppa

Serverar: 4 portioner

Det här är Bohusläns landskapsrätt.

Ingredienser

  • 2 st romstinna färska makrillar, rensade och filéade med rommen kvar
  • 2 st råa potatisar
  • 2 st färska lökar
  • 8 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vitvinsvinaigrette
  • 4 cl olivolja
  • Rikligt med dill
  • Garnityr
  • 1 st tomat i fina tärningar
  • 1 bit gurka i fina tärningar
  • Tärnade, knaperstekta brödkrutonger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär löken och potatisen i småbitar och fräs i oljan. Tillsätt vattnet, vinet och vinägern. Skär fisken i fina bitar och koka lätt, även rommen kokas i buljongen. Tag upp fisk och rom och ställ åt sidan.Tillsätt grädden i buljongen och låt koka sakta några minuter.
    2. Mixa soppan i mixer tillsammans med rikligt med dill (spar lite till garnering). Smaka av med salt och peppar. Sila och kyl väl.
    3. Anrättas i djupa iskalla tallrikar med garnityren och dillkvistar, samt fisken och rommen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben