Soppa - Makrillsoppa

Serverar: 4 portioner

Lite ovanlig men god

Ingredienser

  • 1 Kg makrill, hel
  • ½ rotselleri, 200 g
  • 1 palsternacka
  • 4 potatis, medelstora
  • 1 purjolök
  • 1½ l vatten
  • 1 msk salt
  • ½ tsk vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1 knippa persilja
  • 1 äggula
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj makrillen, skär den i cm tjocka skivor tvärs över. Skala och skölj rot- och grönsakerna och strimla dem tunnt. Koka upp vatten och kryddor, lagerblad och hälften av persiljan. Lägg i rotsakerna och purjolöken. Låt sjuda i ca 5 minuter. Tllsätt makrillbitarna och koka upp. Ta grytan från spisen och låt den stå under lock i ca 5 minuter.
    2. Smaka av soppan, ta ur lagerblad och persiljan, vispa samman äggula och grädde och häll i soppan under omröring.
    3. Klipp persilja över soppan. Servera med grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben