Maktkaka eller mjölkchokladtårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Denna tårtan har min 14åring och hans kompis gett namn. Den är så oerhört god och mäktig - därav namnet maktkaka! Inte så svår att göra faktiskt! Man kan göra den dagen före den ska serveras och den går bra att göra glutenfri. Ta Rice Crispies i botten.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 dl ljus sirap
  • 250 gr jordnötssmör, gärna med bitar i
  • 6 dl flingor, t ex Special K, cornflakes eller All Bran
  • Tryffel
  • 450 gr mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ner jordnötssmöret. Värm försiktigt upp blandningen, koka inte! Dra kastrullen från plattan och rör ner flingorna. Blanda samman. Tryck ut massan i formen.
    2. Hacka blockchokladen ganska fint och lägg det i en bunke. Koka grädde och mjölk och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn blandning med mixerstav och häll tryffeln i formen. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten. Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv ! Njut!

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben