Maktkaka eller mjölkchokladtårta
Denna tårtan har min 14åring och hans kompis gett namn. Den är så oerhört god och mäktig - därav namnet maktkaka!
Inte så svår att göra faktiskt!
Man kan göra den dagen före den ska serveras och den går bra att göra glutenfri. Ta Rice Crispies i botten.
Ingredienser
Botten
1 dl ljus sirap
250 gr jordnötssmör, gärna med bitar i
6 dl flingor, t ex Special K, cornflakes eller All Bran
Tryffel
450 gr mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Instruktioner
- Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ner jordnötssmöret. Värm försiktigt upp blandningen, koka inte! Dra kastrullen från plattan och rör ner flingorna. Blanda samman. Tryck ut massan i formen.
- Hacka blockchokladen ganska fint och lägg det i en bunke. Koka grädde och mjölk och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn blandning med mixerstav och häll tryffeln i formen. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv ! Njut!
Liknande recept
Kommentarer (0)