Mjölkchokladtårta med rom och hallongrädde
De flesta kladdkakor bakas med mörk choklad eller kakao, men i den här är det massvis med mjölkchoklad. Den är dessutom smaksatt med rom, som du givetvis kan byta ut mot någon annan spritsort, alternativt brygga litet starkt kaffe och ha i.
Ingredienser
Kaka
200 g smör
200 g finhackad mjölkchoklad
½ dl mörk rom
3 ägg
1½ dl socker
1 dl farin
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Till servering
½ dl kakao till dekor
2 dl lösvispad vispgrädde
100 g färska eller upptinade hallon
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och rör ned den finhackade chokladen. Ta av kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält. Tillsätt rom och ägg och rör om. Sikta i de torra ingredienserna under omrörning.
- Häll smeten i en bakpappersklädd springform, ca 22 cm i diameter. Stryk ut smeten jämnt. Grädda i mitten av ugnen i 200° ca 20 minuter. Låt svalna.
- Pudra på kakao. Blanda försiktigt samman grädden och hallonen och servera till kakan.
Liknande recept
Kommentarer (0)