Mjölkchokladtårta med rom och hallongrädde

Serverar: 1 portioner

De flesta kladdkakor bakas med mörk choklad eller kakao, men i den här är det massvis med mjölkchoklad. Den är dessutom smaksatt med rom, som du givetvis kan byta ut mot någon annan spritsort, alternativt brygga litet starkt kaffe och ha i.

Ingredienser

  • Kaka
  • 200 g smör
  • 200 g finhackad mjölkchoklad
  • ½ dl mörk rom
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl farin
  • 1 krm salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Till servering
  • ½ dl kakao till dekor
  • 2 dl lösvispad vispgrädde
  • 100 g färska eller upptinade hallon
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och rör ned den finhackade chokladen. Ta av kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält. Tillsätt rom och ägg och rör om. Sikta i de torra ingredienserna under omrörning.
    2. Häll smeten i en bakpappersklädd springform, ca 22 cm i diameter. Stryk ut smeten jämnt. Grädda i mitten av ugnen i 200° ca 20 minuter. Låt svalna.
    3. Pudra på kakao. Blanda försiktigt samman grädden och hallonen och servera till kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben