Äppelpaj med russin, muscovado och rom

Tid: 2 timmar

Läcker äppelpaj till fars dag.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 5 fasta äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl russin
  • 2 msk mörk rom
  • Smuldeg
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Knåda ihop pajdegen och låt den stå kallt i en timme.
    2. Skala och skär ner äpplen i lite mindre bitar. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smör, äpplen, russin och socker. Låt smälta ihop i ett par minuter. Slå på rom och låt det koka in. Tag upp allt och låt det kallna.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smuldegen.
    4. Kavla ut pajdegen. Klä en form, ca 24 cm i diameter. Låt det stå kallt i minst 20 minuter.
    5. Förbaka pajskalet i 5 minuter. Fyll sedan skalet med äpplena. Smula över smuldegen. Sätt in i ugnen igen i 10-15 minuter tills smulorna fått färg.
    6. Servera med lite lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite rom.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (1)

    Christer_l_Hansson 26 december 2011

    Jag har bytt bild

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben