Mördegsformar med mandel och rom

Serverar: 25 portioner

Goda kakor där fyllningen är poängen. Mandelkräm med romsmak är jättegott.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 150 g sötmandel
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 bittermandlar
  • 3 msk rom
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop degen och blanda så den blir jämn. Låt vila .
    2. Skålla mandeln och mixa den och bittermandlarna. Blanda i de andra ingredienserna och rör till en jämn smet.
    3. Dela degen och rulla bollar. Tryck ut bollarna i små pappersformar eller i en muffinsform. (Jag använde båda delarna). Fyll med mandelsmeten. Grädda i 175 grader tills kakorna till de fått lite färg. För muffinsformen tog det ca 20 minuter och för pappersformarna ca 15 minuter. Låt kakorna i muffinsformen kallna. Vänd den sen och knacka ur dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben