Goda kakor där fyllningen är poängen. Mandelkräm med romsmak är jättegott.
Ingredienser
150 g smör
1 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 ägg
Fyllning
150 g sötmandel
2 äggvitor
1 dl strösocker
½ dl vetemjöl
125 g smör
2 bittermandlar
3 msk rom
Instruktioner
Hacka ihop degen och blanda så den blir jämn. Låt vila .
Skålla mandeln och mixa den och bittermandlarna. Blanda i de andra ingredienserna och rör till en jämn smet.
Dela degen och rulla bollar. Tryck ut bollarna i små pappersformar eller i en muffinsform. (Jag använde båda delarna). Fyll med mandelsmeten. Grädda i 175 grader tills kakorna till de fått lite färg.
För muffinsformen tog det ca 20 minuter och för pappersformarna ca 15 minuter.
Låt kakorna i muffinsformen kallna. Vänd den sen och knacka ur dem.