Muscovadoglass med mandel i rom

Serverar: 4 portioner

Glass i vuxensmak. Underbart god.

Ingredienser

  • Muscovadoglass
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk glykos (finns på apotek)
  • 1 dl Dansukker ljust eller mörkt Muscovadoråsocker
  • 5 äggulor
  • Mandel i rom
  • 400 g sötmandel
  • 50 g pistagemandel
  • 1 dl vit rom
  • 2 dl vatten
  • 5 dl Dansukker ljust muscovadoråsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa samman äggulor och muscovadoråsocker. Koka upp grädde, mjölk och glykos. Vispa ner äggsmeten i den heta mjölkblandningen. Sila blandningen genom en tätmaskig sil. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen minst 5 timmar och rör om då och då.
    2. Skålla och skala mandeln. Lägg mandlarna i en glasburk.
    3. Blanda muscovadoråsocker och vatten i en gryta och sjud tills sockret smält. Låt muscovadoglassen svalna. Tillsätt rom. Häll lagen över mandlarna. Låt stå minst en vecka. Servera till glassen.
    4. Om du använder Mörkt Muscovadoråsocker får du en kraftigare lakritsbetonad smak på glassen än om du använder Ljust Muscovadoråsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sassoo 31 augusti 2012

    Min bästa glass hittills i sötma o konsistens! Perfekt krämig och len. Men den smakar såklart mycket muscavado så jag ska knycka detta recept o använda det som grundrecept fast med vanligt socker. Superbra o tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben