Mandarin-Svisse

Serverar: 4 portioner

Marängsvisse är en omtyckt efterrätt och den luftiga pyramiden för tanken till fest. Men maränger är väldigt söta och mår därför bra att blandas med någon syrlig frukt. Vi föreslår mandarinklyftor, lätt åtkomliga på burk och med en smak som harmonierar fint med det övriga.

Ingredienser

  • 100 g blockchoklad
  • 1 burk mandarinklyftor (ca 300 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 10-12 maränger
  • 25 g flagad rostad mandel
  • Instruktioner

    1. Tid för tillagning: ca 15 min.
    2. Smält blockchokladen i vattenbad. Häll upp mandarinklyftorna i en sil och låt dem rinna av väl.
    3. Vispa grädden och blanda den med lite av chokladen.
    4. Varva maränger, frukt och grädde till en pyramid och ringla den smälta blockchokladen som garnering över.
    5. Strö på rostad mandel och servera desserten så nylagad som möjligt.
    6. Pröva till omväxling: Annan frukt t ex bananer, persikor, annans eller färska bär t ex jordgubbar eller hallon. Arrangera desserten portionsvis med marängkransar, fyllda med frukt, bär och grädde. Flaga blockchokladen. Hjortronsylt i grädden är en delikatess.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben