Marängsvisse är en omtyckt efterätt och den luftiga pyramiden för tanken till fest.
Men maränger är väldigt söta och mår därför bra att blandas med nån syrlig frukt.
Ingredienser
100 g blockchoklad
1 burk mandarinklyftor , ca 300 g
3 dl vispgrädde
10 - 12 maränger
25 g flagad rostad mandel
Instruktioner
- Smält blockchokladen i vattenbad.
- Häll upp mandarinklyftorna i en sil och låt dem rinna av väl.
- Vispa grädden och blanda den med lite av chokladen.
- Varva maränger, frukt och grädde till en pyramid och ringla den smälta blockchokladen över som garnering.
- Strö på rostad mandel och servera desserten så nylagad som möjligt.
- Prova som omväxling annan frukt, t.ex. banander, persikor, ananas eller färska bär t.ex. jordgubbar eller hallon.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Skönt med ett maräng suisse recept utan bananer och glass!! När man äter marängsuisse så skall man sväva, inte bli stoppmätt o tung. I stället för blockchoklad kan man göra egen chokladsås av lika delar kakopulver, vatten och socker. Till marägsuisse kan man minska sockret för det finns så mycket socker i marängerna.. Och ev. ha i lite vaniljsocker i chokladsåsen. Allt värms under omröring så blir den simmig o god.