Mandarin-Svisse

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Marängsvisse är en omtyckt efterätt och den luftiga pyramiden för tanken till fest. Men maränger är väldigt söta och mår därför bra att blandas med nån syrlig frukt.

Ingredienser

  • 100 g blockchoklad
  • 1 burk mandarinklyftor , ca 300 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 - 12 maränger
  • 25 g flagad rostad mandel
  • Instruktioner

    1. Smält blockchokladen i vattenbad.
    2. Häll upp mandarinklyftorna i en sil och låt dem rinna av väl.
    3. Vispa grädden och blanda den med lite av chokladen.
    4. Varva maränger, frukt och grädde till en pyramid och ringla den smälta blockchokladen över som garnering.
    5. Strö på rostad mandel och servera desserten så nylagad som möjligt.
    6. Prova som omväxling annan frukt, t.ex. banander, persikor, ananas eller färska bär t.ex. jordgubbar eller hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jumal 14 januari 2008

    Skönt med ett maräng suisse recept utan bananer och glass!! När man äter marängsuisse så skall man sväva, inte bli stoppmätt o tung. I stället för blockchoklad kan man göra egen chokladsås av lika delar kakopulver, vatten och socker. Till marägsuisse kan man minska sockret för det finns så mycket socker i marängerna.. Och ev. ha i lite vaniljsocker i chokladsåsen. Allt värms under omröring så blir den simmig o god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben