Mandarinmarmelad

Serverar: 5 portioner

Jag är inte så bra på att sylta och safta men denna marmelad är så enkel och så god att den blivit ett måste att göra varje vinter när mandarinerna är goda och saftiga.

Ingredienser

  • 1 kg mandariner
  • 1 liter vatten
  • 1 kilo syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skär frukten i mindre bitar och kör den i matberedaren till ett fint mos med små skalbitar.
    2. Koka med vatten ca 20 min, under lock.
    3. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt koka 10-15 min, ganska kraftigt, under lock. Häll upp på rena burkar och sätt på lock. Förvara i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 15 januari 2009

    Mycket enkel att göra och går fort med hjälp av matberedaren. Bra konsistens och god smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben