MANDELCHEESECAKE

Serverar: 4 portioner

För alla nöt och mandelälskare, passande nu till julen.

Ingredienser

  • 3 dl Mandelbiskvier; Cloettas -krossade
  • 2 Ägg; delade i gula och vita
  • 1 1/2 dl Vispgrädde
  • 1 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2 tsk Citronsaft
  • 2 dl Crème Fraiche Färska bär till garnering
  • Instruktioner

    Blanda äggulorna med socker, vaniljsocker, citronsaft och Crème Fraiche. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Vänd ner grädden och ägg vitan i ägguleblandningen. Täck botten i en pajform med avtagbar kant med 2/3 av de krossade mandelbiskvierna. Häll i smeten, strö över resten av biskvierna. Täck med folie och ställ i frysen ca 4 timmar. Tina tårtan lite innan servering. Garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben