Mandelfria gräddkubbar

Serverar: 40-45 portioner

Tid: 30 minuter

Detta recept uppfanns pga allergibesvär av mandel och nötter. Mandelkubb är ju väldigt gott men halsen kliar enormt efteråt. Mängden bakpulver stämmer, det är den som gör att kubbarna får rätt konsistens.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 7 dl vetemjöl
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk kardemumma
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader och smält smöret. Vispa ägg och strösocker ordentligt så det blir fluffigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma och bakpulver i en bunke. Vispa ner mjölblandningen, grädden och smöret i äggblandningen så det blir en smet. Skeda upp i bullformar så de blir drygt halvfulla. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben