Mandelmarängtårta med chokladtryffelfyllning

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Chokladdröm som passar utmärkt till kaffe

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g mandelmassa
  • 4 äggvitor
  • Smör
  • Chokladkräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl socker
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 150 g margarin
  • 50 g rostad flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Botten: Riv mandelmassa grovt. Vispa äggvitor till hårt skum och blanda samman. Rita ut 2 st ringar på bakplåtspapper. Bred ut massan och grädda rundlarna i 175 grader i ca 15 min. Ta ut och låt svalna.
    2. Chokladkräm: Sjud upp gulor, grädde och socker. Lägg ner blockchoklad i bitar sedan fettet, låt sjuda några minuter (ej koka). Ta av och låt krämen svalna.
    3. Bred ut krämen mellan och ovanpå bottnarna. Garnera med rostad flagad mandel.
    4. Servera med olika bär el frukter samt lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben