Mandelparfait

Serverar: 6 portioner

Mycket god efterrätt, som passar utmärkt till t ex nyår. Du gör den i god tid innan, så har du efterrätten klar och slipper stå med både den, varmrätt och ev förrätt vid bjud-tillfället. Receptet hittade jag i en tidning för flera år sedan och har sedan använt det med jämna mellanrum.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 hg sötmandel
  • Garnering
  • 50 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Sjud under vispning upp äggulor, socker och vatten till en tjock kräm. Låt smeten kallna och vispa i den då och då.
    2. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda ner den i äggsmeten. Vispa grädden hård och rör ner den i den kalla smeten.
    3. Häll allt i en bakform (typ som till sockerkaka) som ställs i frysen minst ett par timmar, men gärna längre.
    4. Vänd upp parfaiten på ett fat. Värm formen försiktigt underifrån med lite varmt vatten, så brukar det gå bra, eller använd form med löstarbar kant, lättast.
    5. Garnera parfaiten med den flagade mandeln. (På bilden är den även garnerad med marsipantomtar.) Låt tina ca 20 minuter innan servering.
    6. Tips! Det är också gott med bär t ex hallon till.
    7. LYCKA TILL!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben