Mandelpotatisvåffla med siksallad

Serverar: 4 portioner

En råraka i våffeljärnet som toppas med en läcker sallad med rökt sik.

Ingredienser

  • 800 g mandelpotatis
  • 1 ägg
  • Siksallad
  • 500 g rökt sik
  • 1 ägg
  • 1 litet fänkål
  • 4 rädisor
  • 1 syrligt äpple
  • 3 tsk grov osötad senap
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk grovskuren dill
  • 2 kokta ägg
  • Smör
  • Kallpressad rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och grovriv potatisen, skölj den väl under rinnande vatten, låt rinna av i ett durkslag. Krama ur vätskan väl, använd gärna en handduk för att få potatisen torr. Blanda potatisen med ägg 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
    2. Siksallad: Koka ägget 5-6 minuter, kyl, skala och skär det i 4 klyftor. Rensa siken fri från skinn och ben, dela i bitar. Ansa fänkålen och skär den i tunna stimlor/skivor, skär rädisorna i tunna skivor.
    3. Dela, kärna ur och skär äpplet i strimlor, vispa ihop senap och honung med 3 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda äpple, fänkål, rädisor och dill med dressingen, vänd ner siken.
    4. Pensla ett våffeljärn med smör och grädda 4 våfflor av smeten tills de fått fin färg och är knapriga. servera våfflorna nygräddade med siksalladen. Garnera med äggklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gentis 22 november 2011

    kanon

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben