Mandelpotatisvåffla med siksallad
En råraka i våffeljärnet som toppas med en läcker sallad med rökt sik.
Ingredienser
800 g mandelpotatis
1 ägg
Siksallad
500 g rökt sik
1 ägg
1 litet fänkål
4 rädisor
1 syrligt äpple
3 tsk grov osötad senap
2 msk flytande honung
3 msk grovskuren dill
2 kokta ägg
Smör
Kallpressad rapsolja
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Skala och grovriv potatisen, skölj den väl under rinnande vatten, låt rinna av i ett durkslag.
Krama ur vätskan väl, använd gärna en handduk för att få potatisen torr. Blanda potatisen med ägg 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
- Siksallad:
Koka ägget 5-6 minuter, kyl, skala och skär det i 4 klyftor. Rensa siken fri från skinn och ben, dela i bitar.
Ansa fänkålen och skär den i tunna stimlor/skivor, skär rädisorna i tunna skivor.
- Dela, kärna ur och skär äpplet i strimlor, vispa ihop senap och honung med 3 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
Blanda äpple, fänkål, rädisor och dill med dressingen, vänd ner siken.
- Pensla ett våffeljärn med smör och grädda 4 våfflor av smeten tills de fått fin färg och är knapriga.
servera våfflorna nygräddade med siksalladen. Garnera med äggklyftor.
Liknande recept
Kommentarer (1)
kanon