Mandelsnibbar

Gudomliga kakor, en favorit! Vill man göra dem lite festligare doppar man snibbarna i smält choklad.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 1/2 msk vatten
  • Ev. ca 100 g mörk blockchoklad till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, strösocker och vaniljsocker. Skiva i smöret och arbeta ihop till en deg. Hacka mandel och choklad ganska grovt, och tillsätt det samt vatten till degen och arbeta ihop alltsammans. Tryck ut degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter i 175 grader.
    2. Skär den varma kakan, först i jämna rutor och sedan diagonalt i trekanter. Låt kakorna svalna helt. Smält blockchoklad över vattenbad och doppa snibbarna i chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bettan1262 21 januari 2010

    hur stor bör långpannan vara

    Ahlzan 21 januari 2010

    Det är den vanliga långpannan du har till ugnen, uppskattningsvis 50 x 40 cm. Jag kommer inte riktigt ihåg om jag utnyttjar hela ytan men nästan i alla fall. Kakan flyter inte direkt ut vill jag minnas. Lycka till! Den är toppen att ha i frysen för den är god lite halvtinad också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben