Gudomliga kakor, en favorit! Vill man göra dem lite festligare doppar man snibbarna i smält choklad.
Ingredienser
200 g sötmandel
150 g mörk blockchoklad
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
1/2 msk vatten
Ev. ca 100 g mörk blockchoklad till garnering
Instruktioner
- Blanda mjöl, strösocker och vaniljsocker. Skiva i smöret och arbeta ihop till en deg. Hacka mandel och choklad ganska grovt, och tillsätt det samt vatten till degen och arbeta ihop alltsammans. Tryck ut degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter i 175 grader.
- Skär den varma kakan, först i jämna rutor och sedan diagonalt i trekanter. Låt kakorna svalna helt. Smält blockchoklad över vattenbad och doppa snibbarna i chokladen.
Liknande recept
Kommentarer (2)
hur stor bör långpannan vara
Det är den vanliga långpannan du har till ugnen, uppskattningsvis 50 x 40 cm. Jag kommer inte riktigt ihåg om jag utnyttjar hela ytan men nästan i alla fall. Kakan flyter inte direkt ut vill jag minnas. Lycka till! Den är toppen att ha i frysen för den är god lite halvtinad också.