Underbara kakor jag fick hos mormor häromdagen. Måste bara in i min kokbok! Man kan säkert utesluta ½ dl socker i både mördegen och mandeltäcket för de var väldigt söta.
Ingredienser
Mördeg
150 g smör
1 ½ dl strösocker
2 äggulor
3 ½ dl vetemjöl
1 krm hjorthornssalt
Mandeltäcke
1 ½ dl sötmandel
1 ½ dl strösocker
2 äggvitor
Instruktioner
- Mördeg:
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget. Rör mellan varje. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smörblandningen. Kavla ut degen på bakpapper, lagom till en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills bottnen är halvfärdig, ca 10 minuter.
- Mandeltäcke:
Hacka mandeln. Blanda den med sockret. Vispa äggvitorna lätt. Vänd ner mandelblandningen i vispet. Fördela smeten på den halvgräddade bottnen och grädda tills ytan har fått fin färg, ca 10 minuter. Låt svalna. Skär kakan i avlånga bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)