Mandelstänger

Serverar: 20 portioner

Underbara kakor jag fick hos mormor häromdagen. Måste bara in i min kokbok! Man kan säkert utesluta ½ dl socker i både mördegen och mandeltäcket för de var väldigt söta.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 150 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm hjorthornssalt
  • Mandeltäcke
  • 1 ½ dl sötmandel
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Mördeg: Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget. Rör mellan varje. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smörblandningen. Kavla ut degen på bakpapper, lagom till en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills bottnen är halvfärdig, ca 10 minuter.
    2. Mandeltäcke: Hacka mandeln. Blanda den med sockret. Vispa äggvitorna lätt. Vänd ner mandelblandningen i vispet. Fördela smeten på den halvgräddade bottnen och grädda tills ytan har fått fin färg, ca 10 minuter. Låt svalna. Skär kakan i avlånga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben