Fruktkompott med grädde och knapriga mandelstänger
Serverar: 4 portioner
Så enkelt och ändå så gott!
Ingredienser
250 g torkad blandad frukt
6 dl vatten
3/4 dl socker
ca 1 msk potatismjöl
ca 2 dl vispgrädde
Citronmeliss
Mandelstänger
200 g mandelmassa
1 msk florsocker
30 g mörk choklad
Instruktioner
Sjud frukten mjuk i vattnet, sila från spadet och låt det koka ihop med sockret ett par minuter.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och tillsätt under omrörning. Låt få ett uppkok, låt svalna.
Riv mandelmassan grovt i en skål och tillsätt florsocker. arbeta samman till en deg och rulla lillfinger tjocka längder. Skär längderna 10-12 cm långa och lägg på plåt.
Platta till dem något med en gaffel.
Grädda i 200 graders varm ugn i 10-12 mintuer. Låt kallna.
Smält chokladen och häll den i en strut av smörpapper. Lägg stängerna tätt på smörpapper och spritsa över med svepande rörelser. Låt kallna.
Fördela kompotten i glas och toppa med en klick vispad grädde. Garnera med citronmeliss och servera med mandelstänger.