Knaprigaste sommarpajen med bär och grädde
Serverar:
6 portioner
Lägg ihop pajen precis innan servering!
Ingredienser
1 dl granola eller müsli
2 dl dinkelmjöl
2 msk crème fraiche
125 g smör
Fyllning
2 dl vispad grädde
Ca 1 liter färska bär
Vackra blad eller ätliga blommor till dekoration
Instruktioner
Kör ihop alltsammans i matberedare och tumma ut i en pajform eller avlång ugnsfast form som på bilden.
Grädda pajskalet i ca 20 minuter eller tills det doftar gott av rostade nötter (finns i både granola och müsli).
Låt pajen svalna och toppa sedan med vispad grädde och färska bär.
Använder du syrliga bär kan det vara en vits med att pudra pajen med siktat florsocker.
Tips: Tål du inte vanlig grädde så servera sojagrädde vid sidan om pajen i stället.
Liknande recept
Risgrynskaka med bär och grädde
4
4
Petits choux-bakelser med grädde och bär
3.5
10-12
Bär och kexdessert
5
3
5
Knapriga dajmkakor
5
2 h
50-60
3
Rulltårta fylld med grädde och dajm
4.6
40 min
8-10
4
Knaprig thaikyckling
5
1-3
3
Pannacotta med limemarinerade bär
4.9
4
18
Pasta med oxfilé, svamp och grädde
4.9
4
9
Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär
4.1
35 min
14
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!