Knaprigaste sommarpajen med bär och grädde

Serverar: 6 portioner

Lägg ihop pajen precis innan servering!

Ingredienser

  • 1 dl granola eller müsli
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 msk crème fraiche
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 2 dl vispad grädde
  • Ca 1 liter färska bär
  • Vackra blad eller ätliga blommor till dekoration
  • Instruktioner

    1. Kör ihop alltsammans i matberedare och tumma ut i en pajform eller avlång ugnsfast form som på bilden.
    2. Grädda pajskalet i ca 20 minuter eller tills det doftar gott av rostade nötter (finns i både granola och müsli).
    3. Låt pajen svalna och toppa sedan med vispad grädde och färska bär.
    4. Använder du syrliga bär kan det vara en vits med att pudra pajen med siktat florsocker.
    5. Tips: Tål du inte vanlig grädde så servera sojagrädde vid sidan om pajen i stället.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben