Risgrynskaka med bär och grädde

Serverar: 4 portioner

Använd överbliven risgrynsgröt och gör en god dessert eller varför inte servera som en juldessert till julbordet. Risgrynskakan kan också lagas i en stor vid form. Öka då gräddningstiden med 10-15 minuter.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 5 dl risgrynsgröt
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl russin
  • 1/2 dl hackad mandel
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • Servering
  • 200 g tinade jordgubbar
  • 1 dl vispad grädde
  • Instruktioner

    Ugn: 225 grader. Vispa upp äggen och blanda med gröten. Rör i grädde, russin, mandel och apelsinskal. Fördela smeten i smorda portionsformar och grädda i 20 minuter. Servera med bär och grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben