Mandeltorsk

En klassiker på bordet.

Ingredienser

  • 800 g torsk (2 pkt fryst torsk eller annan vitfisk)
  • 2 krm vitpeppar, malen
  • 1 msk pressad citron
  • Mandeltäcket
  • 2 gula lökar, medelstora
  • 2 msk smör
  • 2 dl skorpmjöl
  • 1 dl mald/mycket finhackad sötmandel
  • ½ dl finskuren persilja
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • Instruktioner

    Lägg fisken i smord ugnsform. Krydda med salt och peppar. Droppa citron över. Hacka löken och fräs den i smör. Blanda lök, ströbröd, mandel och persilja. Tillsätt grädden och smaksätt med salt och citronpeppar. Bred massan över fisken och gratinera i 175 - 200° ca 30 min. Servera med kokt potatis och skirat smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Tine 19 januari 2010

    Du är en hejare på mat du :). Jag gjorde din Mandeltorsk till i morgon, efter att jag gjort den lyckade Korv à-la Forsell. Och det ångrar jag då inte (Supergod). :) Tack en en gång för ett topp recept ! Tine

    boz1965 19 januari 2010

    Kul när folk gillar det man gör. :) Tack så mycket för det fina omdömet!

    MrsG 26 januari 2010

    Gjorde denna torsken idag. Min amerikanske man tyckte att det var något av det godaste han ätit och jag gillade den stenskarpt också. Gjorde potatismos till som jag spritsade runt fisken, så det blev fiskgratäng. Men sten gott!!!! Tack för ett kanon recept!!!!

    Okänd 23 april 2010

    Jag ändrade ingenting i receptet, behövdes inte. Gott ändå. 4 poäng.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben