Örtig mandeltorsk med grönsakscouscous

Serverar: 4 portioner

Enkel och god vardagsrätt när tiden är knapp.

Ingredienser

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl hackade örter, tex. persilja, dill, gräslök
  • Finrivet skal av ½ citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 4 portionsbitar torskfilé, á 125g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 msk rostade mandelspån
  • Grönsakscouscous
  • 3 dl couscous
  • 1½ msk konc grönsaksfond
  • ½ zucchini, ca 150g
  • 1 fänkål, ca 200g
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • Instruktioner

    1. Blanda smör med hackade örter, citronskal och citronjuice. Lägg torskfiléerna på varsitt ark aluminiumfolie. Salta och peppra.
    2. Fördela smörblandningen och rostade mandelspån över fisken. Förslut paketen. Lägg paketen på grillen 15-20 minuter eller tillaga ca 20 minuter i ugnen på 200 grader.
    3. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen med grönsaksfonden. Skiva zucchinin. Ansa och skiva fänkålen. Stek zucchini och fänkål i olivoljan tills de fått lite färg i en stekpanna. Krydda med salt.
    4. Blanda couscous,zucchini, fänkål, finhackad persilja och färskpressad citronjuice.
    5. Servera fisken med couscoussalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben