Serverar: 4 portioner
Tid: 2 veckor 30 minuter
God, och kul att ge bort, för få har smakat den innan. Håller åtminstonde 2 månader i kylen.
Kör senapskornen i mixer eller kryddkvarn. Sila bort grövre bitar. Blanda i mjölet, vinägern, det ljumma vattnet och oljan och rör tills allt är väl blandat. Fyll på med honung och salt samt den pressade vitlöken och rör om. Skölj örterna och torka dem med handduk. De ska vara helt torra. Kör dem i mixer tills det är en fin massa som du sen rör ner i senapsblandningen. Smaka och krydda ev mer med salt och vinäger om du tycker det. Häll upp i glasburkar som försluts på en gång och som sen ska stå i 2 veckor för att smakerna ska komma till sin rätt innan du börjar servera den.
Lyckas med sås
Kan man grunden för att göra en sås kan man sedan variera den i det...
Dagens ört - fänkål
Fänkålväxer vild i Sydeuropa längs Medelhavskusterna och har även förv...
Lättare varianter!
Tänk om det vore så att man kunde äta en god potatisgratäng som dessut...