Senap med örter

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 veckor 30 minuter

God, och kul att ge bort, för få har smakat den innan. Håller åtminstonde 2 månader i kylen.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl ljummet vatten
  • 8 msk majsolja
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 3/4 dl vitvinsvinäger
  • 200 g senapskorn, de gula
  • 2 msk salt
  • 2 msk honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 anisblad
  • 10 kvistar oregano
  • 10 kvistar mejram
  • 10 kvistar timjan
  • 4 kvistar dragon
  • 1 knippa gräslök
  • 1 knippa persilja
  • Instruktioner

    Kör senapskornen i mixer eller kryddkvarn. Sila bort grövre bitar. Blanda i mjölet, vinägern, det ljumma vattnet och oljan och rör tills allt är väl blandat. Fyll på med honung och salt samt den pressade vitlöken och rör om. Skölj örterna och torka dem med handduk. De ska vara helt torra. Kör dem i mixer tills det är en fin massa som du sen rör ner i senapsblandningen. Smaka och krydda ev mer med salt och vinäger om du tycker det. Häll upp i glasburkar som försluts på en gång och som sen ska stå i 2 veckor för att smakerna ska komma till sin rätt innan du börjar servera den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med sås
    Kan man grunden för att göra en sås kan man sedan variera den i det...

    Dagens ört - fänkål
    Fänkålväxer vild i Sydeuropa längs Medelhavskusterna och har även förv...

    Lättare varianter!
    Tänk om det vore så att man kunde äta en god potatisgratäng som dessut...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben