Kycklingfilé med örter och zucchini

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Taget från receptsamlingen "Lev Bättre/Gott för hjärtat"

Ingredienser

  • 8 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 4 kycklingbröstfileér
  • 2 skivade gula lökar
  • 2-3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk blandade torkade örter t ex oregano, körvel och timjan
  • Nymald svartpeppar
  • 1 skivad zucchini
  • 150 g frysta, tinade gröna ärter
  • 3 msk hackad slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Gör ett snitt i tomaterna och lägg dem i en panna med kokande vatten. Låt dem dra i vattnet tills skalet spricker. Skölj tomaterna under rinnande kallt vatten och skala dem. Halvera, kärna ur och tärna tomaterna fint. (jag har även provat utan att skålla och skala tomaterna och det gick lika bra. Jag halverade dem, kramade ur kärnorna och skar i småbitar)
    2. Pensla 2 msk olja på kycklingfileérna och stek dem på medelvärme 10-15 minuter tills de är genomstekta. Stick med en provsticka i köttet för att se om skyn inuti är genomskinlig. Ta upp dem ur pannan och håll dem varma medan du steker grönsakerna.
    3. Häll resten av oljan i stekpannan och bryn löken och vitlöken tills de blivit gyllene. Tillsätt vinägern, tamathacket, örter och peppar och låt det hela sjuda till en simmig sås. . Blanda ner zucchiniskivorna och ärterna i såsen. Lägg kycklingen ovanpå. Lägg på locket och låt sjuda ca 5 minuter. Garnera med persilja och servera.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben