Grönsakscouscous

Serverar: 5-6 portioner

De säger ju att vi ska äta mera grönsaker!

Ingredienser

  • Grönsaksröra
  • 300 g zucchini
  • 1 lök
  • 1 msk olja
  • 400 g kidneybönor
  • 227 g ananasbitar
  • 1 pkt paprikablandning (frysprodkt)
  • Sås
  • 1 msk sojasås
  • 3 msk ananassaft
  • 2 msk honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • Couscous
  • 4 dl vatten
  • 4 dl couscous
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skölj zucchinin och dela den först på hälft och sedan igen på hälft, sedan i klyftor. Värm oljan i panna och finhacka löken. När löken är mjuk häll med paprikapåsen och zucchinin. Låt ligga på 1an tills allt är varmt, ta bort före de börjar mörkna. Häll allt i en stor kastrull och ställ på värme, skölj av bönorna och fiska upp ananasbitarna. Häll dem med i röran.
    2. Blanda ihop honung, saften, såsen och finhacka vitlöken med ner. Om du har stel honung kan det vara bra att ställa den i micron en stund, eller om du bara vill att smakerna blandas bättre. Häll såsen i röran och rör väl om.
    3. oka vattnet och när det börjar bubbla häll ner couscous och ta av värme och låt dra under lock i minst 5 minuter, färdig blanda ner smöret. Blanda couscousen med röran och rätten är färdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Trolltea 8 januari 2014

    Tredje gången någonsin som jag lagar vegetariskt och det blev jättegott. Ett väldigt enkelt recept. Något jag saknade i det här receptet var hetta. Jag tillsatte sweet-chilisås och det blev jättegott, men det går nog lika bra med vanlig chilifrukt, och eftersom jag inte är så förtjust i kidneybönor så ersatte jag dom med kikärtor. =)

    Relaterade Artiklar

    Goda grönsaksrätter
    Från vår kokbok kommer dessa mycket bra grönsaksrecept.Grönsakscouscou...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben