Marockansk grönsakscouscous med lammkotletter

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

God och stark grönsaksblandning, som passar bra till lamm.

Ingredienser

  • 8 smålökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 2 palsternackor
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten purjolök
  • 300 g vitkål
  • 1 röd chili
  • 2 msk grönsaksbuljongpulver (alt. 2 tärningar)
  • 4 msk rapsolja
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 burk kikärtor (225 g)
  • 1 msk farinsocker
  • 2 krm kanel
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 6 portioner couscous
  • 1,2 kg lammkotletter
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skär lök i klyftor och vitlök i skivor. Skär morot, palsternacka, zucchini och purjolök i grova bitar. Strimla vitkål. Kärna ur och strimla chili.
    3. Koka upp 1,5 liter vatten i en kastrull och tillsätt buljong.
    4. Smörj en djup ugnsplåt med 1 msk rapsolja. Lägg alla grönsaker och russin på plåten, häll över buljongvattnet och baka i ugnen, ca 15 minuter. Ta ut grönsakerna ur ugnen och häll av buljongen (spara den).
    5. Tillsätt kikärtor, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, socker, kanel, spiskummin, paprikapulver och 3 msk rapsolja på grönsakerna. Blanda och stek högt upp i ugnen i 15 minuter. Rör om då och då.
    6. Koka couscous, använd gärna en del av buljongen istället för vatten.
    7. Krydda lammkotletter med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Smält smör i en stekpanna och stek kotletterna på medelhög värme i 2-3 minuter/sida.
    8. Lägg upp couscousen på ett stort fat och blanda i lite av buljongvattnet (ca 1 dl). Fördela de ugnsbakade grönsakerna ovanpå och servera till lammkotletterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben