Marockansk kebab med couscous

Serverar: 4 portioner

Smalare recept! Marinerade kycklingspett med orientaliska dofter blir utsökt med couscous mandel och aprikos.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm av vardera malen kanel, kardemumma, spiskummin och Cayennepeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 dl couscous
  • 4 dl JO äppeljuice
  • 50 g mandelspån
  • 2 msk smör
  • 50 g mjuka aprikoser eller russin
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfiléerna på längden till smala remsor.
    2. Blanda yoghurt, salt, kryddor och vitlök i en skål. Rör ner kycklingen. Marinera ca 2 tim.
    3. Koka upp äppeljuice och tillsätt couscous. Lägg på locket, ta kastrullen från plattan och låt grynen svälla 6 min.
    4. Rosta mandelspånen i torr stekpanna ca 1 min. Rör ner smör, mandel och hackade aprikoser i couscousen.
    5. Trä upp kycklingen på blötlagda spett. Lägg spetten på oljat grillgaller och grilla runt om i 8-10 min.
    6. Tips! Servera gärna mango chutney till.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben