Marockansk köttgryta med kronärtskocka

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme

En mycket god gryta som vi verkligen uppskattade här hemma!

Ingredienser

  • 1 kg oxkött av högrev
  • 1 kronärtskocka
  • 600 g gröna ärter
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tomat
  • 1 knippa persilja
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm gurkmeja
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skölj köttet och skiva i lagom bitar. Slå oljan i en gryta och lägg i köttet tillsammans med kryddorna, skivad lök, vitlök och skivade tomater, rör om och låt det puttra cirka 5 minuter. Tillsätt vatten så det täcker köttet, låt det koka i 20 minuter, lägg sen i en hel kronärtskocka i grytan ovanpå köttet och låt det koka i 15 minuter.
    2. Efter det lägg i gröna ärtor och låt koka i 20 minuter!
    3. Servera med vitt bröd.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben