Lammkotlett med sockerbrynt potatis

Serverar: 4 portioner

Lamm är en favorit...här har du en hel måltid med goda potatisar också.

Ingredienser

  • 600 g Scan lammkotletter
  • 800 g - 1 kg småpotatis
  • Salt
  • 2½ dl strösocker
  • 3 msk konc viltfond
  • 100 g smör
  • 50 g vetemjöl
  • 1 msk örtkryddor t ex timjan och rosmarin
  • Peppar
  • 500 g kantareller
  • 1 dl portvin
  • 100 g ädelost
  • 1 ½ tsk rönnbärsgelé
  • 1 tsk soja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
    2. Smält sockret i stekpannan, får inte brännas vid. Blanda försiktigt i ½ dl vatten, rör om.
    3. Häll i potatisarna och vänd runt dem tills de blir brynta.
    4. Gör i ordning 9 dl buljong - följ anvisningarna på förpackningen.
    5. Rör ihop mjöl och hälften av smöret till en pasta.
    6. Stek lammkotletterna i smör i stekpannan på medelhög värme i 3 min. Krydda med örtkryddor, salt och peppar.
    7. Bryn kantarellerna i smör, häll i portvin, buljong, ädelosten och rönnbärsgelén.
    8. Red av med mjölpastan och låt koka ca 5 min. Smaka av med soja och häll till sist i grädden och låt koka upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben