Pocherad lax med vitvinssås och grönsakscouscous

Serverar: 3 portioner

Tid: 25 minuter

Nyttigt och smakrikt

Ingredienser

  • Till fisken och såsen
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 3 laxfiléer utan skinn
  • 2 1/2 dl fiskbuljong
  • 2 1/2 dl matlagningsvin
  • 1 – 2 msk pressad citron
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 2 msk hackad gräslök (fryst eller färsk)
  • Till couscousen
  • 3 1/2 dl vatten
  • 2 msk kyckling- eller grönsaksfond
  • 2 1/2 dl couscous
  • salt
  • peppar
  • 1 näve grovhackad ruccolasallad
  • 2 tärnade tomater
  • En klick smör
  • Instruktioner

    Blanda vin, buljong, citron och lök i en låg vid kastrull eller stekpanna med lock. Koka upp och lägg i fiskfiléerna Koka på svag värme under lock i cirka 5 minuter tills fisken är klar. Ta upp den och lägg på fat under folie Koka såsen tills det återstår cirka 1 dl. Tillsätt grädde, krydda med salt och peppar och koka upp. Under tiden som såsen reduceras är det lagom att börja med couscousen. Häll vatten och fond, salt och peppar i en kastrull och koka upp. Häll i couscousen och grönsakerna. Dra kastrullen av spisen och låt grynen svälla i cirka 5 minuter tills vattnet har försvunnit. Rör ner lite smör. Lägg fisken i såsen och värm om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben