Mandelvåfflor

Serverar: 5 portioner

...helt osannolikt goda !! Mandelvåffla serverad som kakvåffla. Fräscht och vackert med färska bär.

Ingredienser

  • 1 dl mandel skållad, rostad
  • 300 g mandelmassa riven
  • 50 g smör smält, avsvalnat
  • 2 äggulor
  • 2 msk glykossirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • Bittermandelolja
  • 2 äggvitor
  • Bär, färska
  • Frukt, färska
  • Dekorering
  • 50-75 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Hacka den skållade, rostade mandeln.
    2. Rör samman riven mandelmassa med smör, äggulor, glykossirap, vaniljsocker, mjöl, bittermandelolja och den hackad mandeln . Obs! Var försiktig med bittermandeloljan - den ger snabbt smak.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd varsamt ner dem i smeten.
    4. Värm våffeljärnet, smöra och grädda våfflor. Låt dem kallna på galler. Dela våfflorna i hjärtan.
    5. Bryt chokladen i bitar och smält i mikron eller över vattenbad. Doppa varje hjärta i choklad. Låt stelna.
    6. Servera med färska bär och frukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben