Våffeldax! Våfflor med malen sötmandel, honung och grädde.
Pensla laggen, grädda och njut till sylt och glass.
Ingredienser
2 dl sötmandel
2 ½ dl vetemjöl
2 msk honung el strösocker
3 dl vatten
75 g margarin el smör
2 dl vispgrädde
Instruktioner
- Mal mandeln oskalad eller finfördela den i matberedare.
Blanda mandel, mjöl, honung, vatten och margarin.
Vispa grädden till fast skum och vänd ner det i smeten.
- Hetta upp ett våffeljärn. Pensla det med lite fett till första omgången, sedan behöver det knappast smörjas.
Lägg på ¾-1 dl smet, bred ut den lite och grädda våfflorna guldgula. Lägg dem bredvid varandra på ett galler.
- Servera våfflorna med sylt och lättvispad grädde eller glass.
Liknande recept
Kommentarer (0)