Mandelvåfflor

Våffeldax! Våfflor med malen sötmandel, honung och grädde. Pensla laggen, grädda och njut till sylt och glass.

Ingredienser

  • 2 dl sötmandel
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk honung el strösocker
  • 3 dl vatten
  • 75 g margarin el smör
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln oskalad eller finfördela den i matberedare. Blanda mandel, mjöl, honung, vatten och margarin. Vispa grädden till fast skum och vänd ner det i smeten.
    2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla det med lite fett till första omgången, sedan behöver det knappast smörjas. Lägg på ¾-1 dl smet, bred ut den lite och grädda våfflorna guldgula. Lägg dem bredvid varandra på ett galler.
    3. Servera våfflorna med sylt och lättvispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben