Mangoparfait

Serverar: 4 portioner

Visst är det praktiskt med en färdig dessert som väntar i frysen.

Ingredienser

  • 100 g färsk eller fryst mango
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g hasselnötter
  • 3 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • ½ vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    Grovhacka mango, mörk choklad och hasselnötter. Vispa äggulor, socker och fröna från vaniljstången. Vispa grädden. Vispa äggvitorna styva. Vänd ned grädden i äggulorna. Rör ner mango, choklad och nötter. Vänd ner äggvitorna och fördela smeten i fyra glas som tål att stå i frysen. Låt glasen stå i frysen minst 3 timmar. Ta fram i god tid inför serveringen och strö över lite mer hackad choklad och nötter vid servering.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben