Mangoparfait

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig efterrätt som är så enkel att göra.

Ingredienser

  • 300 g mango (fryst eller färsk)
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 2-2,5 dl florsocker (större mängd om äggulora är stora)
  • 2-3 passionsfrukter
  • Instruktioner

    Skala färsk mango och skär i bitar eller tina fryst. Mixa till ett mos. Vispa äggulor och florsocker till ett fluffigt skum. Vispa grädden hårt. Blanda mangomoset med äggsmeten. Rör ner den vispade grädden. Häll smeten i avkylda portionsformar eller i en stor form. Låt stå i frysen ca 3 timmar. Ta ut formarna ca 1/2 timme innan servering. Gröp ur passionsfrukterna och vispa ihop med en gnutta socker, häll blandningen över parfaiten. Smaklig efterrätt!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nallepuh13 29 september 2008

    JÄTTEGOTT!! Tack snälla för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben