Marängparfait

Serverar: 4 portioner

En lättgjord variant av parfait där mängden bär kan varieras. Är tillgången på bär skral kan man garnera med någon frukt i stället. Det här är supergott när som helst, men allra mest efter en grillmiddag!

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 2 1/2 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 dl fina hallon
  • Ca 1 msk socker
  • 20 små, lätt krossade maränger
  • Garnering
  • Hallon
  • Ev andra bär
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och florsocker ljust och tjockt med elvisp. Vispa grädden ganska hårt i en annan skål.
    2. Strö litet socker på hallonen och blanda lätt, så att hallonen delas sönder litet. Blanda sedan direkt ned dem och äggulesmeten i grädden. Rör så litet som möjligt. Tillsätt till sist krossade maränger och blanda mycket lätt och försiktigt.
    3. Häll genast upp smeten i t ex coupeglas och låt dem stå i frysen ett par timmar. Ta fram dem 15 - 20 minuter före serveringen och garnera med några bär eller frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben