En lättgjord variant av parfait där mängden bär kan varieras. Är tillgången på bär skral kan man garnera med någon frukt i stället. Det här är supergott när som helst, men allra mest efter en grillmiddag!
Ingredienser
2 äggulor
2 1/2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
2-3 dl fina hallon
Ca 1 msk socker
20 små, lätt krossade maränger
Garnering
Hallon
Ev andra bär
Instruktioner
- Vispa äggulor och florsocker ljust och tjockt med elvisp. Vispa grädden ganska hårt i en annan skål.
- Strö litet socker på hallonen och blanda lätt, så att hallonen delas sönder litet. Blanda sedan direkt ned dem och äggulesmeten i grädden. Rör så litet som möjligt. Tillsätt till sist krossade maränger och blanda mycket lätt och försiktigt.
- Häll genast upp smeten i t ex coupeglas och låt dem stå i frysen ett par timmar. Ta fram dem 15 - 20 minuter före serveringen och garnera med några bär eller frukt.
Liknande recept
Kommentarer (0)