Mårbackakaka

Serverar: 8-10 portioner

Baka en ljuvligt god kaka med smak av mandel och skrädmjöl. Skrädmjöl är ett mjöl som är gjort på havre. Kakan blir något platt men med syrlig glasyr och blommor blir den riktigt vacker. Blommorna är ätbara men inte så goda.

Ingredienser

  • Kaka
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 5 dl skrädmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl vatten, kallt eller rumsvarmt
  • 3 droppar bittermandelolja
  • 200 g smör, smält
  • Glasyr
  • 1½ dl florsocker
  • 2 msk äggvita
  • 1 msk citronsaft
  • Garnering
  • Mårbackapelargon, blommor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda skrädmjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner det i äggsmeten och vänd ner det tillsammans med vattnet och bittermandeloljan. Rör till sist i det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna. Rör ihop florsocker, äggvita och citronsaft till en jämn smet. Om den blir för lös tillsätts mer florsocker. Bred på glasyren på kakan. Garnera med blommor från en Mårbackapelargon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben