En mjuk kaka med smak av havre och mandel, den bakas av skrädmjöl som tillverkas på Mårbacka. På Mårbacka serverades grädde och lingonsylt till denna kaka.
Ingredienser
5 dl skrädmjöl, finns i hälsokosten
200 g smör
2½ dl socker
3 ägg
1½ dl vatten
2 tsk bakpulver
4 st bittermandlar, rivna
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.
- Blanda skrädmjöl, socker, bakpulver och de rivna bittermandlarna i en bunke.
- Rör ner mjölblandningen och vattnet växelvis i ägg och sockersmeten.
- Blanda till sist ner det smälta smöret.
Häll smeten i en smörad och bröad kakform.
- Grädda i ugn, 175 grader, i 50 minuter. Låt kakan svalna innan du serverar den.
- Receptet kommer från Mårbackastiftelsens samlingar.
Liknande recept
Kommentarer (0)