Mårbackakaka

Serverar: 1 portioner

En mjuk kaka med smak av havre och mandel, den bakas av skrädmjöl som tillverkas på Mårbacka. På Mårbacka serverades grädde och lingonsylt till denna kaka.

Ingredienser

  • 5 dl skrädmjöl, finns i hälsokosten
  • 200 g smör
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 1½ dl vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 st bittermandlar, rivna
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret.
    3. Blanda skrädmjöl, socker, bakpulver och de rivna bittermandlarna i en bunke.
    4. Rör ner mjölblandningen och vattnet växelvis i ägg och sockersmeten.
    5. Blanda till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en smörad och bröad kakform.
    6. Grädda i ugn, 175 grader, i 50 minuter. Låt kakan svalna innan du serverar den.
    7. Receptet kommer från Mårbackastiftelsens samlingar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben