Margaretatårta

Serverar: 10 portioner

En riktig kondistårta.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 2 dl hallonsylt
  • Garnering
  • 500 g mandelmassa
  • 2–3 äggvitor
  • 1 dl mandelspån
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º och 200º.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten. Häll i en smord och bröad form, 24 cm i diameter, och grädda i 35 minuter. Låt svalna.
    3. Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar.
    4. Låt svalna och rör i vaniljsocker. Dela bottnen i tre delar. Bred vaniljkräm på den första och sylt på den andra. Lägg ihop tårtan.
    5. Riv mandelmassan och blanda den med äggvita till spritsbar konsistens. Bred ett tunt lagen runt om och ovanpå.
    6. Spritsa rutmönster ovanpå och tryck fast mandelspån på kanten. Grädda i 200º, ca 10 minuter, tills den fått fin färg. Dekorera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben