Fruntimmersveckan - Margaretatårta

Serverar: 12 portioner

Fira fruntimmersveckan – varje dag

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 100 g socker
  • 100 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 vaniljstång
  • Mandelkanter
  • 300 g mandelmassa
  • 1—2 äggvitor
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Botten: Smöra och mjöla en bakform (24 cm i diameter). Vispa ägg och socker lätt och luftigt i cirka 5 minuter. Blanda och sikta mjöl och bakpulver, vänd försiktigt ihop dessa med äggsmeten. Fyll i formen och grädda i 175 grader i 30 minuter.
    2. Fyllning: Sjud alla ingredienserna i en kastrull under omrörning tills krämen tjocknat, ta upp vaniljstången och låt krämen kallna.
    3. Montering: Skiva bottnen i tre skivor. Lägg krämen som fyllning mellan skivorna.
    4. Mandelkanter: Riv mandelmassan och blanda den med äggvita tills den blir smidig utan att rinna. Bred 2/3 av smeten över hela tårtan och spritsa resten vackert i mönster. Tryck fast mandelspånen runt tårtans kant och grädda i 200 grader tills den fått fin färg, 7–10 minuter. Dekorera med färska bär och blommor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben