Karlsbaderbullar

Serverar: 25 portioner

Fint och väldigt gott fikabröd till ditt kafferep eller kanske till fikat i fruntimmersveckan...själv heter jag också Kristina...

Ingredienser

  • Karlsbaderdeg
  • 2 dl mjölk
  • 1 pkt färsk/1 påse torr KronJäst för söta degar
  • 2 st ägg
  • ¾ dl vit sirap
  • 200 g smör, rumstempererat
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 700 g mjöl
  • Kokosfyllning
  • 200 g Odense Kokosmassa
  • 50 g smör
  • Vatten
  • Mandelfyllning
  • 300 g Odense Mandelmassa Lyx
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Färsk KronJäst: Värm mjölken till 37 °C. Tillsätt jästen och rör ut. Blanda sedan i övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig konsistens.
    2. Torr KronJäst: Blanda torrjästen med mjölet och övriga torra ingredienser. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig konsistens.
    3. Låt jäsa övertäckt i ca 20 minuter.
    4. Kokosbullar: Fyllning: Blanda kokosmassa och smör. Tillsätt vatten till spritsbar konsistens.
    5. Dela degen i 24 bitar och rulla till bullar. Sätt av på plåt och låt jäsa under en duk ca 45 minuter. Spritsa i kokosfyllningen i bullen. Pensla med ägg och strö över hyvlad mandel. Baka i 200 °C i 10-12 minuter.
    6. Mandelkringlor: Fyllning: Lös massan med vatten till en bredbar konsistens.
    7. Kavla ut degen, ca 50 cm bred och 3 mm tjock. Bred på mandelfyllningen på halva degplattan och vik över den andra halvan. Skär upp den i längder 1,5 cm breda, ca 60 g. Tvinna degen och sväng ihop som en kringla. Låt degen jäsa ca 45 minuter. Baka i 200 °C i 10-12 minuter. Penslas med smält smör och doppas i strösocker när de är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben