Karlsbaderbullar

Gott till fikan.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl kaffegrädde
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 6 äggulor
  • Ca 1.6 l vetemjöl
  • 200 g smör
  • Till pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i bunken och rör ut den med lite av grädden. Värm resten av grädden till 37 grader och häll den över jästen. Blanda ner socker, salt, ägg och ungefär hälften av mjölet. Tillsätt resten av mjölet i omgångar och arbeta degen smidig. Lyft på degen och lägg fettet under. Strö över lite mjöl och täck med duk och låt degen jäsa i 40 minuter.
    2. Arbeta först upp degen i bunken så att fettet blir väl inarbetat. Ta sedan upp degen på bakbordet och knåda den smidig. Baka ut till bullar och låt dem jäsa på plåt i ca 30 minuter.
    3. Pensla med ägg och grädda i 250 grader ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben