Margots smörkolakakor

Serverar: 40 portioner

Det här receptet ger ganska många kakor, men det går bra att halvera det.

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 6½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 225 g smör
  • Kola
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Blanda mjöl, socker och smör i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i ett jämnt lager i en ugnssäker form med bakplåtspapper, ca 20x35 cm. Grädda kakbottnen ca 15 minuter mitt i ugnen tills den får litet färg. Låt svalna.
    3. Blanda grädde, socker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på låg värme ca 1 timme till 120°. Häll kolan över den avsvalnade bottnen och ställ den svalt att stelna. Skär kakan i små bitar och förvara dem svalt.

    Liknande recept

    5
    20 min
    20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben