Mariannetryffel

Gillar man Mariannekarameller är detta en fullträff!! Enkelt att göra. Blir cirka 40 st.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g ljus choklad
  • 15 st mariannekarameller (Fazer)
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden.
    2. Ta kastrullen från plattan och lägg ner chokladen i små bitar och rör tills den smält och det blivit en tjock, blank smet. Låt svalna lite och tillsätt krossade Mariannekarameller.
    3. Häll över i en skål och sätt in i kylen och låt det stelna. För mig tog det cirka 1,5 timma i kylen.
    4. När det blivit lagom konsistens så ta upp en liten mängd smet med en tesked och rulla till en liten kula. Rulla sedan i florsocker.
    5. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    edelbro 25 december 2009

    Låter jättegott! Ska provas nån dag framöver =)

    carskoo 18 december 2010

    Jättegoda! Mmmmmm!

    Bappi 3 februari 2011

    Glömde att köpa Mariannekarameller idag ... vad att göra? Satte dit 5 stycken After Eight kakor :-) Så gott ;-) /kram Ps Ska testa med Mariannekarameller också *ler*

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben