Gillar man Mariannekarameller är detta en fullträff!!
Enkelt att göra. Blir cirka 40 st.
Ingredienser
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
15 st mariannekarameller (Fazer)
Florsocker
Instruktioner
- Koka upp grädden.
- Ta kastrullen från plattan och lägg ner chokladen i små bitar och rör tills den smält och det blivit en tjock, blank smet.
Låt svalna lite och tillsätt krossade Mariannekarameller.
- Häll över i en skål och sätt in i kylen och låt det stelna. För mig tog det cirka 1,5 timma i kylen.
- När det blivit lagom konsistens så ta upp en liten mängd smet med en tesked och rulla till en liten kula. Rulla sedan i florsocker.
- Förvara svalt.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Låter jättegott! Ska provas nån dag framöver =)
Jättegoda! Mmmmmm!
Glömde att köpa Mariannekarameller idag ... vad att göra? Satte dit 5 stycken After Eight kakor :-) Så gott ;-) /kram Ps Ska testa med Mariannekarameller också *ler*