Marmorerad kladdkaka med smak av mintchokladkola

Tid: 50 minuter

Mer seg än kladdig, men väldigt god!

Ingredienser

  • 2 ¼ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl strösocker
  • ¼ tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl ljus sirap
  • 135 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk siktat kakao
  • 4-5 droppar pepparmintsolja (från Apoteket)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader (180 om du har en varmluft).
    2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
    3. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, salt och ägg i en bunke. OBS! Vispa inte!
    4. Smält smör i en kastrull och häll i sirap, häll sedan blandningen i bunken.
    5. Häll sedan ca 2/3 av smeten i formen.
    6. Blanda i kakao och mintdroppar i resterande smet.
    7. Ringla sedan mintchokladsmeten i formen.
    8. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben