Marmorerad kladdkaka med smak av mintchokladkola
Tid:
50 minuter
Mer seg än kladdig, men väldigt god!
Ingredienser
2 ¼ dl vetemjöl
2 ½ dl strösocker
¼ tsk salt
3 ägg
2 dl ljus sirap
135 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk siktat kakao
4-5 droppar pepparmintsolja (från Apoteket)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader (180 om du har en varmluft).
Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, salt och ägg i en bunke. OBS! Vispa inte!
Smält smör i en kastrull och häll i sirap, häll sedan blandningen i bunken.
Häll sedan ca 2/3 av smeten i formen.
Blanda i kakao och mintdroppar i resterande smet.
Ringla sedan mintchokladsmeten i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
Liknande recept
Kladdkaka med smak av mintchoklad
5
1
4
Kladdkaka
5
4-6
2
Kladdkaka
4
6
1
Ullas kladdkaka
5
4-6
1
Kladdkaka
4.3
20 min
1
Kladdkaka
4.8
6
1
Vit kladdkaka med blåbär
4.6
10-15
3
Kladdkaka med nougat och kokos
4.5
8-10
38
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!