Marockansk smörgåstårta

Serverar: 6-8 portioner

Fräscht och spännande med kyckling och hummus. Harissan her lite sting.

Ingredienser

  • 8 landgångsbröd
  • ½ citron
  • Hummusröra
  • 2 dl kokta kikärter
  • 1-2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tahini, sesampasta
  • 2-3 msk olivolja
  • 1-1½ dl turkisk yoghurt
  • Kycklingfyllning
  • 1 grillad kyckling
  • 2½ dl turkisk yoghurt
  • ½-1 msk harissa, nordafrikansk kryddpasta
  • 2 dl fintärnad saltgurka
  • Garnering
  • 4 dl créme fraiche
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Rucola
  • Mynta
  • Oliver
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Riv skalet och pressa saften av citronen. Mixa kikärter, vitlök, citronsaft och tahini. Rör ner olja och yoghurt.
    2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i små bitar. Blanda med övriga ingredienser till kycklingfyllningen. Vispa créme fraiche fast och blanda med citronskal och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg 2 bröd i bredd, bred på hälften av kycklingfyllningen. Fortsätt med bröd, hummus, bröd, kycklingfyllning. Avsluta med bröd och bred på créme fraiche blandningen. Garnera med rucola, mynta, oliver och citron.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben