Marshmallowsbrownies med chokladkrisp

Serverar: 20-25 portioner

En ljuvlig blandning av choklad, marshmallows och krispiga flingor.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 3½ dl socker
  • 4 ägg
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 påse mini marshmallows, ca 280g
  • Chokladkrisp
  • 200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
  • 100 g smör
  • 7-8 dl Rice krispies
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget.
    3. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott. Bred ut smeten i en form, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 minuter. Låt kakan svalna på ett galler.
    5. Smält chokladen och smöret till chokladkrispet över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämnt över den kalla kakan.
    6. Låt kakan stå övertäckt i kylskåpet i några timmar. Det är lättare att skära snygga bitar och kakan är kylskåpskall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben