Flädermarinerade jordgubbar med grädde och chokladkrisp
Serverar: 4 portioner
Sommarens kanske enklaste och godaste dessert.
Ingredienser
Chokladkrisp
75 g mörk choklad
2 dl K-special eller liknande flingor
Flädermarinerade jordgubbar
½ liter jordgubbar, 250 g
2 msk outspädd flädersaft
Servering
1½ dl vispgrädde
Instruktioner
Chokladkrisp:
Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
Rör ner flingorna och bred ut blandningen på en bricka klädd med smörgås- eller bakpapper. Låt stelna i kylen.
Skölj och rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Blanda dem med den outspädda saften och låt stå och dra i ca 20 minuter. Vispa grädden ganska löst.
Bryt chokladkrispet i mindre bitar och varva det tillsammans med grädden och jordgubbarna i glas eller portionsskålar. Servera direkt.