Flädermarinerade jordgubbar med grädde och chokladkrisp

Serverar: 4 portioner

Sommarens kanske enklaste och godaste dessert.

Ingredienser

  • Chokladkrisp
  • 75 g mörk choklad
  • 2 dl K-special eller liknande flingor
  • Flädermarinerade jordgubbar
  • ½ liter jordgubbar, 250 g
  • 2 msk outspädd flädersaft
  • Servering
  • 1½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Chokladkrisp: Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Rör ner flingorna och bred ut blandningen på en bricka klädd med smörgås- eller bakpapper. Låt stelna i kylen.
    2. Skölj och rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Blanda dem med den outspädda saften och låt stå och dra i ca 20 minuter. Vispa grädden ganska löst.
    3. Bryt chokladkrispet i mindre bitar och varva det tillsammans med grädden och jordgubbarna i glas eller portionsskålar. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben