Jordgubbar med rom och grädde

Serverar: 4 portioner

Något alldeles speciellt att bjuda på till midsommar.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1 stor apelsin
  • 3-4 msk rom
  • 2 msk florsocker
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 vaniljstång
  • 2-3 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Rensa och snoppa jordgubbarna. Häll över färskpressad apelsinsaft och rom. Strö över florsocker. Rör om försiktigt. Låt det hela stå 2-3 tim i kylskåp.
    2. Vispa grädden. Snitta upp vaniljstången och skrapa försiktigt ur kornen. Rör ner dem i den vispade grädden tillsammans med florsockret.
    3. Lägg upp bären i portionsskålar. Häll över grädden precis när rätten skall serveras

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben